Wat is borstkanker eigenlijk en hoe ontstaat het? Luister de BORSTcast, hierin legt patholoog Hugo Horlings uit wat er precies in onze cellen gebeurt

ChangeGamer en patholoog Hugo Horlings van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis is te gast in de nieuwste aflevering van de BORSTcast.  In een boeiend gesprek met Heleen Valeton vertelt hij over de werking van de cellen, hoe kanker kan ontstaan en hoe de patholoog precies een diagnose stelt, nu ook met behulp van kunstmatige intelligentie.

De BORSTcast over deze aflevering:
Pak je biologieboek er weer bij mensen, want deze aflevering duiken we in borstkanker op celniveau. Wat is borstkanker eigenlijk, hoe ontstaat het en hoe kan het uitzaaien? Wat betekenen al die ingewikkelde termen die je in het verslag van de patholoog tegenkomt? Van kaarsvet tot getallen met 12 nullen, en van celletjes tellen tot kunstmatige intelligentie. Hugo Horlings, patholoog bij het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis neemt ons mee in de fascinerende wereld van cellen. Wist je bijvoorbeeld dat de patholoog uiteindelijk het laatste woord heeft als het gaat om het stellen van de diagnose? Want hij of zij weet immers op celniveu wat er aan de hand is. Een hele belangrijke medisch specialist die we als patiënten alleen nooit zien. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar een technisch verhaal over borstkanker, is dit een hele fijne aflevering. Met veel dank aan Hugo die tijd hiervoor heeft willen vrijmaken. 

Over de BORSTcast
Hoi! En welkom bij De BORSTcast, de podcast die eerlijke verhalen en inzichten biedt over het leven van vrouwen met borstkanker. Mijn naam is Heleen Valeton, 36 jaar, en ik kreeg in mei 2023 te horen dat ik borstkanker heb. In deze totale chaos van verdriet, angst, maar ook hoop en liefde ga ik in gesprek met vrouwen en professionals over borstkanker.

Klik hier voor meer informatie en afleveringen van de BORSTcast.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*